Telsiz Haberleşme
Telsiz Haberleşme sistemleri günümüzde sıklıkla kullanılan haberleşme sistemlerinden sadece biridir. Bu sistem elektromanyetik frekans taşıyıcı dalgalarının ilgili ses ve verilerin hava yolu ile taşınıp cihaza aktarılması ile ilgilidir.
Telsiz haberleşme sistemleri ile kolay şekilde iletişim kurabilmek mümkündür. Olası Bir tehlike anında haberleşmeye imkan sağlayan bu sistem 3 farklı çalışma frekansı hariç özel amaçlar uğruna kullanılan telsiz frekansları da vardır. Telsiz cihazı, çalışma frekansının belirlenmesi, bant genişliği, modülasyon tipi ve benzeri teknik özellik yönünden her birinin modeli farklıdır. Açık arazide ortalama olarak 50 kilometrelik mesafeye kadar ulaşım sağlayabilen cihazlar haberleşmenin en kolay yoludur.
Bu haberleşme sistemi sayesinde net ve anlaşılır şekilde konuşabilmek mümkün hale gelir. Cihazı ele aldıktan sonra yanda bulunan mandala basılır ve görüşme tamamlandıktan sonra mandal bırakılır. Son derece kolay şekilde kullanılan telsiz, haberleşmenin zor olduğu ya da şebekenin çekmediği durumlarda rahat şekilde kullanılır.
Telsiz haberleşme sisteminin her türlü kara hava ve deniz yolu ile haberleşme imkanı sağladığını söylemek mümkündür. Farklı gruplara ayrılan telsizler ilgili el, araç röle telsiz, sabit telsiz olarak isimlendirilir. Telsizin sağlamış olduğu avantajlar ve kullanım yönünden rahatlık sağlaması ile zorlu koşullarda haberleşmeyi mümkün kılar. Bu yönden günümüzde hala kullanılan telsiz en iyi haberleşme yollarından biridir. Tehlikeli bir durumda kişinin anlık olarak durumu bildirmesine imkan sağlar.